Klimatbekymrad för våra barn!

Du är för extrem i ditt miljöengagemang säger flera till mej. Det måste finnas balans där du tänker på annat i livet menar de. Men ska jag lista mig själv så är jag främst förälder och jag är medmänniska , men före allt detta är jag natur och det är mina rötter och som jag ser det dina rötter – allas våra rötter.

Vi står på denna helt underbara – förunderliga planet och det finns så mycket underbart och så mycket vackert. Är inte detta verklig balans – jag vill mena att detta är att omfamna livets skönaste dans nämligen att se barnen glädjas över livet och att måna om vår älskade planet på alla sätt vi bara kan och vet. För mig är det onaturliga och totalt obalanserade att inte måna om vår avkomma. Det är denna spets klimathotsfrågan ställer sig på.

Vi vet ju att växthusgaserna i atmosfären ökar oroväckande mycket och fort – vi har hört forskare – vi har upplevt konstigt väder och sett rapporterna och ändå rullar bollen till lösningar så sakta. Hur kan så många fortfarande våga spela med våra barns framtid. Det är ju deras framtid vi tar av.  Vi tar av Mänsklighetens barns framtid . Från Djurrikets barns . Från vår naturs . Och i det kan inte jag hitta någon balans.

Elin Lundqvist Burlin

Delar du Elins funderingar här ovan? Kolla mer på sidan ”klimat och energi” om vad du kan göra själv och hur du kan påverka andra. Läs vår ordförande Johanna när hon undrar hur Sverige använder sina pengar i klimatfrågor. Eller gå in på ”Vad du kan göra/Personligt klimatarbete”. På sidan ”klimatförnekare versus verkligheten” kan du få lite forskarstöd när det behövs.

Dela

Kommentera

One thought on “Klimatbekymrad för våra barn!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.