Bra Miljöval stöttar arbete i Rickleån

Naturskyddsföreningens miljöfond, som använder medel från miljömärkningen för att stödja miljöarbete har tidigare både varit med och finansierat arbete i Bureälven och i nedre delen av Rickleån (Robertsfors). Nu stöder man (vi) en insats högre upp i Rickleån, inom Skellefteå kommun.

Projektet ska öka konnektiviteten inom Rickleåns källflöden. Så kallade herrelösa hinder, totalt 17 st, ska göras passerbara för fisk och andra organismer som naturligt har kunnat vandra förbi hindren. Åtgärderna är ett komplement till den pågående flottledsåterställningen som pågår i området där flottledsrensade sträckor återställs.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.