Tre järvar skjutna – felaktigt beslut

Länsstyrelsen i Västerbotten har nyligen beslutat om skyddsjakt på tre järvar i länet. Vi i Naturskyddsföreningen anser att beslutet var felaktigt och illa underbyggt.Vi  har därför överklagat det och begärt inhibition – dvs att beslutet ska uppskjutas i väntan på överklagandet. Tyvärr hann jakten genomföras innan överklagandet kom in, så tre järvar är skjutna.

Vi har beslutat att ändå genomföra överklagandet eftersom vi anser att beslutet var felaktigt. Det bygger på slarviga antaganden om både produktion av renkalvar och om ifall järvstammen är stor nog att vara stabil. Länsstyrelsen  måste framöver fatta bättre beslut i såna här frågor. Samernas arbete och rättigheter ska respekteras men även viltvården ska skötas på ett bra sätt.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.