Tankar från ”Naturnatten”-promenaden

Jag var inte särskilt sugen måste jag erkänna. Vädret hade varit rätt stökigt hela veckan med mycket regn och rätt kraftiga vindar och jobbet tar sedvanligt musten ur mig så här nära inpå semestern. Men nu hade jag ju lovat, och förra året hade vi ju så himla mysigt längst stigen.
Precis som du säkert gissat så var det i fredags dags för ”Naturnatten” längst vår vackra naturstig, och för dig som inte hade möjlighet att komma tänkte jag delge en liten kort resumé av kvällen.

I vanlig ordning samlades alla uppe på vitberget, vi var sist, jag och min 14 veckor gamla huskyvalp Töa. Det var kul att se att så många tagit sig ut, trots att vädret svajade, och några nya ansikten dessutom.
Gunnar guidade oss längst stigen, med som alltid intressanta berättelser och fakta om det runt omkring oss, och då och då med ett extra instick från en fågel i någon trädtopp ovanför oss.
Vädret klarnade upp och solen kikade fram, och väl inne i den omslutande skogen var vi skyddade även från vinden. Vackert! Kvällen blev visst ännu bättre än väntat. Och som ett extra plus, någorlunda myggfritt.

Vi stannade uppe på berget för en fikapaus, klockan var strax efter 21:00 och solen höll oss sällskap.
Vid det här laget började Töa bråka så jag bestämde mig för att lämna gruppen och knata på i en lite raskare takt för att inte störa de andra.
Jag satt mig på en av bänkarna som finns längst berget för att vänta in resten av gänget, ganska så precis i slutet av stigen strax innan den korsar slalombacken.

Här är det så härligt! Strax ovanför trädtopparna kan en urskilja stan, solen på väg ner och kvällsfåglarna som vakar. Töa under bänken tuggandes på mossa. Nåja.
Efter en stund hör jag resten av gruppen, glada individer med lätta steg.
Misstanken om att det skulle vara surmulet och jäkligt är det enda som blåst bort denna afton, vilken härlig kväll det blev!
Vi spenderade 2,5 timme längst med naturstigen, och den tiden bara flög förbi.

Vill du knata stigen på egen hand så är den ju såklart öppen dygnet runt, alla dagar på året – precis så där som naturen ska vara. Så ut med er och njut!

Shirly

P.S Att stanna för fika längst vägen är ju supermysigt, kom även ihåg att ta med er eventuellt skräp till närmsta papperskorg.
P.P.S Vi ska komplettera skyltarna längs stigen i höst! /Peter
IMG_4512IMG_4514webIMG_4536web

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.