Tyck till om strandplaneringen (LiS)

För ett tag sedan informerade vi om kommunens planer för att lätta på strandskyddet (LiS) i vissa områden i Skellefteå kommun. Detta för att ge dig möjlighet att påverka, eftersom vi tycker det är viktigt att inga värdefulla naturområden berörs.

Strandskydd är till för att trygga allmänhetens tillgång till bad och friluftsliv, och att bevara goda livsvillkor för djur och växter, på land och i vatten.

Avsikten med LiS-förslaget är att göra Skellefteå mer attraktivt, och att underlätta för intressenter som kan bidra till ökad sysselsättning och bibehållet serviceunderlag på landsbygden.

Nu har kommunen gett oss nya möjligheter att komma med synpunkter på förslaget. Om du vet av några fina områden som du inte vill ska ha lättnader enligt LiS ska du höra av dig skriftligen till kommunen före 23 januari. Information finns på kommunens hemsida och utställd på Bygg-och miljökontoret, Trädgårdsgatan 7.

Du är även välkomna att kontakta oss i Naturskyddsföreningen Skellefteå ifall du har några funderingar. Vi är självklart positiva till att Skellefteå görs mer attraktivt. Så länge lättnaderna på strandskyddet inte drabbar områden som är viktiga för hotade arter längs kusten, eller allmänhetens tillgång till bad och friluftsliv, tycker vi att de kan vara helt okej.

Kontakta Naturskyddsföreningen antingen genom kommentarer här på hemsidan, kommentera i vår grupp på Facebook eller skicka en e-post till någon av styrelsemedlemmarna (kontaktinformation finns här på hemsidan).

Dela

Kommentera

4 thoughts on “Tyck till om strandplaneringen (LiS)

 1. Om man är positiv till landsbygdens utveckling liksom flertalet av svenska befolkningen är skall man givetvis lämna sitt stöd och positiva fördelar till landsbygdens utveckling.
  Varför vill naturskydsaktivisterna lägga en död hens hand över Norrland och Landsbygden?
  Se möjlighetrna för ortsbefolkningen, arbetstillfällen, skatteintäkter mm fördelar för landsbyggden.
  Lämna även förslag till fler och utökade områden för LIs som gynnar landsbygdsutvecklingen.
  Tack för er positiva syn på att landsbygden skall utvevklas

  • Du fastighetsägare som vill ha fler LISområden – vet du några särskilda områden som skulle passa och varför? – För det är onekligen en poäng att vissa anläggningar i landsbygd kan stimulera utvecklingen. Men då pratar vi inte om privata stugbyggen, eller hur? Vill du inte berätta för alla just nu, så maila till min adress enligt Kontakt i toppen på vår hemsida.
   Peter

  • Jovisst, det behöver byggas mer. Men jag är inte ett dugg övertygad att strandbyggen råder bot på nån bostadsbrist. Den som har råd med strandbygge kan redan köpa en bra bostad. Bristen är väl mest det som hindrar flertalet att få bostad. De kanske behöver en mindre och billig sån. Om strandskyddet ska bort, så är det knappast Naturskyddsföreningens sak.
   Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.