Ibland får klimatfrågan ofrivillig medvind!

Nu har motståndet mot kärnkraftverket i Pyhäjoki fått vatten på sin kvarn. I Tyskland pågår en dramatisk energiomställning, men den anrika energijätten RWE har valt att inte anpassat sig till den hållbara energiomvandlingen. Nu är RWE i gungning och gör en brakförlust i bokslutet på 26 miljarder, skriver DN idag. Börskursen nästan halverades efter Fukushima och sjönk ytterligare när nu förlusterna blev kända. RWE har inte kunnat anpassa sig till verkligheten.

Är det verkligen inte klart för dem som vill bygga kärnkraft i i Pyhäjoki, tvärs över Bottenviken, att kärnkraft är en förlustbransch?

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.