Klädbytardagen 5 april!

klädbytardagen

Nu är våren här och med den kommer ofta ett sug efter att förnya garderoben. Vad är väl ett bättre sätt att göra det än med moderiktig, hederlig byteshandel?

Rensa garderoben på fem fina plagg du aldrig använder och kom på Sveriges största klädbytardag; Lördag den 5/4 i Skellefteå. Här byter du till dig nya kläder som kan innebära lyftet för din våroutfit. Helt gratis förstås. Och Moder jord säger tack så mycket. (Det går självklart bra att lämna in skor, väskor, sjalar och annat tjusigt.) Eventuella överblivna kläder tas om hand av pingstkyrkans secondhand.

Mysiga Hälsosamt hänger med oss under dagen och kommer ha mumsiga mackor och annat gott till försäljning. Självklart är allt eko, så du kan handla med hjärtat. Cash is King i det här fallet, så ta en sväng förbi bankomaten innan du kommer.

2013 deltog 11 000 personer i Sverige största Klädbytardag och bytte ca 36 000 plagg med varandra. Besparingen för miljön blev ca 24 ton kemikalier, 135 ton koldioxid och 90 000 kubikmeter vatten. Tänk vilken miljöbesparing det blir om alla invånare i Skellefteå byter till sig ett kilo textil istället för att köpa nytt. Jodå, i runda slängar sisådär 194 ton kemikalier och ca 720 000 kubikmeter vatten. Och vi blir stiliga på köpet.

Plats; PRO-lokalen, Kanalgatan 6
Tider; 10:30-12:00 Inlämning av kläder
12:00-15:00 Klädbyte

(Det går även bra att lämna in kläder under hela dagen, men senast fram till 14:00)

Åh just det, vill du bara komma och hänga med oss över några koppar té så går det självklart kalasbra. Vi snackar om upcycling och annat bra som vi kan göra för att få gamla saker att räcka längre.

Mer info på www.naturskyddsforeningen.se/kladbytardagen

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.