Klimatet ur led i Västerbotten?

Det tycker nog de flesta just nu speciellt vid kusten,

…men är det klimatet eller bara en dålig vinter? Metrologerna menar att en dålig vinter och klimatförändring är inte detsamma. På sommaren vill vi gärna ha det varmare och på vintern under noll men mindre blåsigt. Isarna ska bära och det ska inte vara slaskigt. Renarna ska finna bete. Skridskobanor och skidspår ska funka för oss.

Men att oroa sig för klimatet är något annat. Översvämningarna i södra England och torka med bränder i Australien är värre.

Nu är ju oron för världen en sak, men hur är det här hemma? Skogen förändras av klimatet. Blir det ”bättre eller sämre”? Tunga skogsmaskiner får det svårare eller gör större skada. Trädgränsen till fjälls kryper upp högre till men för rendriften.

Själva försöker vi köra bil mindre och cykla mer, men det ser vi tyvärr inga snabba resultat av. Det är klimatfrågans dilemma.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.