Ugglor i mörkret

foto: Kjell-Åke Fredriksson @Naturfotobanken

foto: Kjell-Åke Fredriksson @Naturfotobanken

Ur skogarnas dunkel kan man nu i februari höra ett märkligt ljud: vå-vå-vå-vå-vå, vå-vå-vå-vå-vå,  upprepat i timtal under kvällen. Det är pärlugglorna som börjat få vårkänslor. I år har de noterats på ett par ställen i Skelleftetrakten. Pärlugglan är vår näst minsta uggla, stor som en björktrast. Trots det vill den ha rejäla hål att bo i. Vill man gynna ugglor bör man spara aspar och andra gamla träd. Men en knipholk kan också gå an. Mer om fåglar kan du läsa på Urban Lundströms fågelblogg i Norran.

 

Dela

Kommentera

One thought on “Ugglor i mörkret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.