Ny högspänningslinje och sträckningen för Norrbotniabanan!

Samrådsförfarande står för dörren och Skellefteå Naturskyddsförening kommer att yttra sig i båda frågorna. Har du synpunkter på vad vi ska föra fram, så berätta det för oss. Högspänningen är en förstärkning av ledningen längs älven förbi stan mot Skelleftehamn. Vad gäller Norrbotniabanan finns ett förslag till hur den ska dras från Robertsfors till Skellefteå centrum. Skriv kommentarer på vår Facebookgrupp eller i mail till peter@lugnegard.se. Vi vill ha sådana från nu fram till 8.3. Såvitt vi i nuläget kan bedöma går inte Norrbotniabanan genom särskilt känslig natur utom ett hörn av Innerviksfjärdens fågelreservat, och detta kunde ha varit mycket värre.

Här är länkar till förslagen: Högspänningslinjen, Norrbotniabanan 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.