Uppskattat klädbyte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I mitten av april ordnade Naturskyddsföreningen klädbytardagar över hela landet och så även vi i Skellefteå. Två av  våra yngre medlemmar, Louise Larsson och Torun Bergman, anmälde intresse för att jobba med detta, något som uppskattades mycket av kretsens styrelse! De fick ihop ett gäng som samlades hos Studiefrämjandet och tog emot kläder och annat, med allt det arbete det innebär. Var och en som lämnade fick fem biljetter som man senare kunde byta till sig kläder för. Sammantaget bytte 100-talet plagg ägare, alla i  bra skick. Det som blev över lämnades till Maronga Furaha i Bureå som hanterar kläder till flyktingar
– ett stort behov just nu, särskilt av vuxenkläder.
– Vi fick en hel del uppskattning från dem som kom och även fikat blev uppskattat, berättar Torun Bergman. En del önskade att vi skulle ordna en klädbytardag till, i höst. Vi får väl se om det finns några medlemmar som är villiga att ta upp tråden då.
Barbro Viklund

Bilder: Torun Bergman

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20160416_12322720160416_123159

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.